zondag 18 juni 2006

De eerste rimpelringen


Vaderdag. Na een traditioneel vaderdagontbijt met gedicht en plakkerige knutsel vol liefde zijn we begonnen aan : DE RANDEN. Afsnijden en 30cm wegplooien, pletten en vouwen.
Terwijl we hier mee bezig waren vloog er een beestje in de vijver. We storten ons erop, gewaarschuwd als wij zijn voor de geelgerande watertor (om voor ons nog steeds duistere redenen..).
Het was wel heel vreemd, een aanvliegende tor. Hij ging ondersteboven aan het wateroppervlak hangen en toen wist ik: die heb ik ergens in een boek zien staan!
En ja hoor, het bootsmannetje annex, onderstebovenzwemmertje een waterwants. En wat kan dat beestje zwemmen, watervlug. Onze eerste 'wilde' bezoeker.
Zo van bovenaf kan je ook goed zien waar het moeras (jaja) gaat komen. Nu op zoek naar laagblijvende niet woekerende planten. Tips zijn weer welkom!Een wat minderbevallige foto, maar wel een bijzondere!
Want hierop staan 3 van onze windes.
Hoezo bijzonder denk je dan, maar nadat wij ze vorig jaar hadden aangeschaft, hebben we ze nooit meer gezien, tot we oude de vijver leegschepten. En nu, het lijken wel andere vissen, die inmiddels precies doen wat ik dacht dat windes horen te doen. Niet de hele dag verstoppen maar gezellig met de hele bups rondzwemmen. Gelukkig geluidloos! Maar ze zijn erg leuk zo.
Nu de hele week verder puzzelen met de stenen van Anouk. En mijmeren over hoe het verder moet.
Op naar het aanstaande zitje want het wordt echt geweldig prettig dit jaar zo achter in de tuin.

1 opmerking:

Elise zei

Geweldig mooi aangelegd en wat een toewijding!
Ik denk dat het nu mooi kan groeien. De heren staan er overigens zeer flatteus op....
Ja...die geelgerande watertor daar zou ik ook maar voor uitkijken.....
Nog veel plezier van deze "nieuwe wildheid"

liefs Elise