zondag 25 juni 2006

soep?Afgelopen dagen de nieuwe plantjes geplant.. de oude gestekt en geplant en de aanwinsten uit de vijver van Jos en die van Ellen een plek gegeven. De hele tuin vol babybadjes en emmertjes, zand, grind en gereedschap.


De waterlelie moest met een bijl te lijf gegaan worden, lekker.. Maar wat een enorme kluit was dat geworden. Hij of zij staat nu even in het 50cm gebied bij te komen, maar alle bladeren zijn inmiddels alweer boven. Wat kan zo'n dame snel groeien ongelooflijk! Eigenlijk kan ze alweer naar 'het diepe'.
Tsja, en waar het water hier nog zo helder oogt is het in die paar dagen almaar troebeler geworden en gaan we richting groentebouillon. Ik ben nog niet in paniek...het is per slot van rekening een erg prille vijver, maar leuk is het niet. We hebben er nu behoorlijk wat zuurstof planten in zitten, de vissen zouden natuurlijk nog even hebben moeten wachten, maar dat vonden we zielig.
Kan een vis zielig zijn?
Het is dus afwachten. We hebben op advies van Jos zout in de vijver gedaan -eng- maar diverse sites meldden het als goede actie dus..
Afwachten en vertrouwen op naderende helderheid!

1 opmerking:

Elise zei

De soep wordt niet zo heet gegeten als het wordt opgediend.......
Leuk hoe je twijfelt of plantjes mannetje dan wel vrouwtjes zijn om vervolgens consequent over "de dames" te praten.

Ik denk dat een vis wel degelijk zielig kan zijn.
liefs Elise