zondag 30 juli 2006

Oost best...


En wat is het eerste dat je doet als je terugkomt van vakantie? Was het ooit de post kijken, nu de helderheid van het water. Dat overigens glashelder was.
De tuin had enorm te lijden gehad van de droogte, maar in zo'n vijver zit gewoon water nietwaar? Dus de waterplanten zagen er wel goed uit. Nou ja, boven water. Onder water hadden de windes aardig huis gehouden, dus wat doe je als je net thuis bent? Natuurlijk: je gaat rechtsomkeert, na één uur fietsen door 34º C ga je meteen terug naar diverse Welkoops en tuincentra om je onderwaterplanten aan te vullen, vijvermandjes aan te schaffen, vijveraarde en grind te kopen....
Nu, twee dagen na thuiskomt lijkt het wel typisch iets wat een door hitte bevangen mens doet, maar aan de andere kant, het effect is wel erg prettig! Met je rosé aan de 'waterkant' en het lijkt bijna weer of je op vakantie bent!


We hebben weer duifvakantiegasten die allemaal de weg naar het water weten te vinden.

De vissen zijn weer bijgevoerd-kunnen ze in zo'n korte tijd zo hard groeien?- en storten zich iets minder op het groen, lijkt het of hopen we het? Ze blijven er in ieder geval vrolijk uitzien.

Lotte heeft enge beestjes gesignaleerd, maar we hebben ze nog niet gezien en ook na het doorploegen van diverse snel uit de bieb opgehaalde boeken weten we nog niet wat het zijn.
En Bram, na zelf gelezen te hebben over de afschuwelijke gedragingen van de geelgerandewatertor: nee die willen we niet, je hebt vreselijk gelijk!!!
En Anouk je tuin en vijverfoto's in de vakantie nog even gekeken: erg leuk ook! Hoezo te groot? Kán een vijver eigenlijk wel te groot zijn?
En met deze gedachte sluit ik voor vandaag maar weer even af.
Foto's volgen nog in een latere post.

Geen opmerkingen: