zaterdag 26 augustus 2006

Onderwater

Onderwater is het een magische wereld. Het is toch wel heel bijzonder dat planten die boven water volstrekt slap en vormeloos worden, door het water gedragen, wonderschone vormen aannemen.
Vanochtend scheen de zon er in en dan zijn sommige echt adembenemend mooi. Geprobeerd om er zo iets van te laten zien, maar dat kan alleen zonder zon, vanwege alle spiegelingen die Tino nog zo veel mogelijk heeft proberen weg te halen door een kussen boven m'n hoofd te houden.
Hoever gaat de liefde nietwaar.
Van Tino heb ik nu een wegwerponderwatercamera... gekregen, dus het wachten is op de felle zon voor de eerste experimenten!


ceratophyllum demersum


myriophyllum spicatum 'vederkruid' parrot's feather..

De naam is al even prachig in allerlei talen, als onderwater. Deze moet je echt zien met de zon er in, zo fijntjes en feeëriek. Het wachten is op de eerste waternymphen aanstaand voorjaar. Die schijnen het liefst rond deze plant te versierselen.


hoornblad (zie foto 1)Je moet er een beetje het oog van de papparazzi voor hebben maar dan zie je ook de allereerste badscène..: Merel badderend aan het strand.

Op insecten gebied valt er inmiddels ook van alles te beleven. Gesignaleerd zijn, naast de gebruikelijke vlinders mugjes en vliegertjes, het kleine vuurvlindertje, een schattig klein wit met vaag oranje vlindertje, het lantaarntje en nog wat rode libellen en blauwgroenzwarte juffers. Allen dames die nog wat te schuw waren voor de camera. Het wordt ook tijd voor een insectenboek om de dames bij de correcte titel te kunnen aanspreken.

Geen opmerkingen: