zondag 29 april 2007

Onder de vlonder

De padden zitten graag onder de vlonder, lekker donker en vochtig. Deze kruipt elke keer weer onder de rand van het vat waar de pomp in zit. Hij is ook al een keer gered uit het gat dat we open gehouden hebben om bij de aansluiting te kunnen. Dat is nu natuurlijk ontoegankelijk voor padden gemaakt. Jammer dat ze zich altijd verstoppen, als je eenmaal aan ze gewend bent zijn ze wel aandoenlijk. Je begint te begrijpen waarom ze geliefd zijn in kinderboeken.


Dit is dan de larve van geelgerande waterkever, althans dat denken wij. Mare heeft een boek met zoekkaarten waaronder een van de waterwereld en dan is dit 'm volgens haar.
Er zijn nu elke dag langs de bladeren rond de vijver vervellingen te vinden van larves die hun laatste huid hebben achtergelaten
en vliegend onze tuin verlieten. Bijna allemaal zijn het mooie rooie waterjuffers. Erg leuk om te zien.

1 opmerking:

Anoniem zei

Hallo,
Ik kwam toevallig hier terecht. Wat jullie denken dat een larve van een geelgerande waterkever is, is dat zeker niet! dat is 100% zeker een larve van een juffer. Ze eten watervlooien en andere kleine diertjes. de larve van een geelgerande waterkever is een stuk forser en heeft grote holle gifkaken.