dinsdag 22 mei 2007

Slaks

De vangst van 's avonds even door de tuin lopen. De slakken hebben ons gevonden.

De slaapmutsen geven ons nu elke dag een fantastische oranje gloed.


Na dagen van vruchteloos jagen op de laatste twee goudwindes, hadden we alle grote waterplanten eruit gehaald. Niet iets waar de vijver blij van werd, maar het moest ff. Toen konden we redelijk "gemakkelijk" de laatste twee vangen.


Zoals Tino al schrijft worden we geteisterd door slakken. Ze vreten onze mooie moerasweegbree's weg en noem maar op . Erg triest. Waar blijven de egels.....Ook hebben we een plaag van bladhaantjes. Een keversoort die elke munt soort in de tuin kaalvreet. wel erg mooi kevers zwartblauw met een metallicblauwe glans. Vorig jaar nog laten zitten omdat we ze zo mooi vonden en nu...
Om me heen hoor ik soortgelijke geluiden van moes- tuinliefhebbers, waarbij de meest gehoorde en vermoede reden de zachte winter, het warme voorjaar en het vocht van nu zijn. Ja, ja, een tuin is nu eenmaal niet alleen maar luid gejuich.
Na de windejacht is de rust al wel weer zo'n beetje hersteld. Het troebele water weer grotendeels opgehelderd, maar van de zuurstofplanten moeten een aantal opnieuw opgebost en uitgezet. Nou ja afgezonken dan. Denk je dat je klaar bent.
gelukkig valt er ook veel te genieten. Vooral van de salamanders. Tino gaat ze nog een keer filmen, want ze zwemmen erg balleterig rond in en op de waterplanten.
Ook komen er nog nachtfoto's van de pad die bleek bij de slakkentocht erg gezellig op de prut van het groenwoer te zitten.
Wordt vervolgd dus.

Geen opmerkingen: