zaterdag 23 juni 2007

Plaatjes

Het is nu echt zomer. Vandaar een impressie van alles waar wij nu van genieten. Er bloeit vliegt kruipt en zwemt nu zoveel rond. Heerlijk.

De dotterbloemen zijn natuurlijk geen bloemen meer, maar als je goed kijkt zie je wel hun prachtige zaaddoosjes.

De blauwe hebben we in zo'n overvloed in de tuin dat we voor de vijver voor de witte moerrasvergeetmijniet kozen. Hij bloeit allerliefst en doet het goed in onze moerrasbak.

Ze zijn er nog en het is een echt ritueel aan het worden: ga je aan de vijverv zitten, eerst even kijken of je kikers kunt vinden. De bruine kikker zit er nog wel, maar is zo schuw dat we hem bijna niet te zien krijgen.

En daar gaat het natuurlijk nog steeds allemaal om: water. Een semi-macro geleend wat aparte plaatjes oplevert.

'Afrikaanse maskerkever'...Zo heet hij natuurlijk niet , maar het insectenboek ligt weer in de bieb.

Moerrasboterbloem. Een mooie woekerraar uit de oude vijver.

Onze grootste plaag aan het water, in de watermunt, maar ook in alle ander munt in de tuin. Eerst deze prachtige blauwe haantjes, dan heel veel slakachtige larven, waarna je munt als zielige stengels in je tuin achterblijft. Inmiddels hebben de planten weer wat aan wete te groeien en worden wat groener, maar ik hoop dat we deze kevers, hoe mooi ook, volgend jaar niet in deze hoeveelheden zien. Hier zit hij op de holpijp.

Nogmaals.. omdat ze zo mooi zijn...

Ook de moerrasweegbree had startproblemen. Elk nieuw blad werd weggevreten door slakken, maar ook deze plant heeft er over heen weten te groeien en bloeit nu met kleine bloempjes op prachtige stengels.

Het bloeiende genadekruid volgt nog.

1 opmerking:

Anoniem zei

mooi gedaan jongens