zaterdag 29 maart 2008

Lente?!









De winter was weinig inspirerend voor de blog, maar nu is het seizoen losgebarsten! Vandaag vonden we, na alle paassneeuw...., salamanders, de eerste kikker en pad, het eerste lieve heersbeestje en de eerste bloeisels. De slakken zijn al wat langer actief.










Ook hebben we het raadsel van de donkere vissen opgelost! Mare had er in no time een met het net gevangen en na even goochelen - eerst leek het een voorntje met z'n rode vinnetjes - maar na wat beter kijken klopte de vorm van de de rugvin niet.. En toen heb ik maar eens gekeken naar afbeeldingen van jonge karpers - tsja je hebt je 'zoekdiploma' of niet - en ja hoor, het blijken jonge schubkarpers. Die worden echt gigantisch!



Maar Mare is blij, want die mag ze te zijner tijd er uitvissen. Ik vind het wel bijzonder dat ze er zomaar in gekomen zijn. In Laren zijn alleen maar grote karpers en geen kleintjes. Deze mogen straks als ze te groot worden van mij in Laren gaan wonen.
Vanaf vandaag zullen Tino en ik weer regelmatig posten; het seizoen is weer geopend!

1 opmerking:

Anoniem zei

Leuk dat jullie weer begonnen zijn, jullie blog staat toch niet voor nix in mijn favorieten!
Tot mijn grote vreugde begint het buiten een beetje op lente te lijken. (in delluf schijnt op het ogenblik een heerlijk zonnetje!)
Ik lees met plezier jullie blog dus ga zo door!!!!!!!!!!!!!!!!!;-)

groetjes
tan